AcasăPoliticaGrațiela Gavrilescu (PUSL): Indiferent cât de bine le-ar fi alor noștri dincolo...

Grațiela Gavrilescu (PUSL): Indiferent cât de bine le-ar fi alor noștri dincolo de granițe, vom muri cu convingerea că nicăieri nu e ca ACASĂ!

Deputata Grațiela Gavrilescu (PUSL) transmite de Ziua Românilor de Pretutindeni că indiferent cât de bine le-ar fi alor noștri dincolo de granițe, vom muri cu convingerea că nicăieri nu e ca ACASĂ!
”ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI O sărbătorim în ultima duminică din mai, dar o purtăm în suflet și în lacrimile ochilor, în fiecare zi!
Nu cred să existe prea multe familii din România care să nu ducă dorul cuiva, plecat, să muncească, să studieze ori, pentru totdeauna, “în străinătate”!…
Indiferent cât de bine le-ar fi alor noștri dincolo de granițe, vom muri cu convingerea că nicăieri nu e ca ACASĂ!
Pot fi ei, “acolo”, manageri de top, medici și profesori extraordinari, cercetători cu salarii colosale… mamele lor tot le duc dorul…
Pot fi ei bine plătiți, pentru abiltățile lor profesionale cotidiene: măcelari, agricultori, îngrijitori de bătrâni, ospătari, cameriste, curieri, șoferi, polițiști, pompieri, lucrători la poștă…
Tot au copii, părinți, frați, bunici, care se îngrijorează pentru ei, care și i-ar dori, mereu, nu doar de Paște și de Crăciun, APROAPE!
Și toți părinții își pun, când întind masa, întrebarea: “oare copilul nostru ce o fi mâncat, azi?”
… chiar dacă el, “copilul”, e student bursier la Oxford…
Lor, ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, le dăruim dragoste și dor în fiecare zi!
Și, fiecare după puteri, încercăm să le putem oferi, ACASĂ, mai-binele pe care sunt nevoiți să îl caute în depărtări: condiții de muncă și salarii mai bune, școli de elită…
 Iar ei, în imensa lor majoritate, fără să se străduiască anume, ci doar făcându-și, cinstit, meseria, pentru că așa au învățat “în cei șapte ani de acasă”, ne reprezintă, ca țară și ca popor, minunați ambasadori ai minții și mâinilor harnice românești, cu ONOARE, DEMNITATE și CURAJ!
La mulți ani, dragii noștri!
Dumnezeu să vă ocroteasca, în orice clipă și în orice loc v-ați afla!”, scrie Grațiela Gavrilescu.

Articolul Grațiela Gavrilescu (PUSL): Indiferent cât de bine le-ar fi alor noștri dincolo de granițe, vom muri cu convingerea că nicăieri nu e ca ACASĂ! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks