AcasăStiri generaleSector 3: Unităţile de învăţământ vor fi dotate cu defibrilatoare automate

Sector 3: Unităţile de învăţământ vor fi dotate cu defibrilatoare automate

Unităţile din reţeaua de învăţământ a Sectorului 3 vor fi dotate cu defibrilatoare automate, după ce un proiect de hotărâre pe această temă a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de luni.

Actul normativ mai prevede dotarea cu un kit demonstrativ pentru instruirea privind acordarea primului ajutor a tuturor unităţilor din reţeaua de învăţământ a Sectorului 3, formarea unui corp de instructori, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza atribuţiilor legale, care să multiplice ulterior competenţele dobândite în rândul cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din grădiniţe, şcoli şi licee.

Hotărârea aprobă desfăşurarea şi finanţarea unui program de informare a elevilor din reţeaua şcolară a Sectorului 3 pe categorii de vârstă privind necesitatea însuşirii unor tehnici pentru acordarea primului ajutor prin materiale tipărite sau digitale, neexcluzînd dezvoltarea unei aplicaţii compatibile cu smartphone-urile.

Defibrilatoarele automate vor fi amplasate în loc vizibil din toate direcţiile, accesibil şi marcat corespunzător, fiind însoţit de un panou cu informaţii succinte, cu imagini intuitive, uşor de descifrat şi reţinut.

Actul normativ aprobă alocarea de la bugetul local a 2 milioane de lei fără TVA pentru implementarea activităţilor din proiect.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks