AcasăStiri generaleBuzău: Sprijin financiar pentru 15 familii afectate de inundaţii

Buzău: Sprijin financiar pentru 15 familii afectate de inundaţii

Un număr de 15 familii din judeţul Buzău vor fi ajutate cu sume între 7000 şi 10.000 de lei fiecare, după ce în urmă cu o săptămână au fost afectate de inundaţii, a anunţat Instituţia Prefectului.

În urma codurilor galbene şi portocalii zeci de locuinţe din judeţul Buzău au fost inundate, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău fiind solicitaţi să intervină şi în cazul unor gospodării şi subsoluri din municipiul Buzău.

‘În urma precipitaţiilor abundente… ISU Buzău a intervenit cu forţe şi mijloace pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor negative în localităţile Dâmbroca, unde au fost afectate 40 de gospodării, Stănceşti, zonă în care s-au aflat 7 gospodării inundate, în cazul a 4 dintre acestea apa pătrunzând şi în locuinţe, dar şi în municipiul Buzău unde au fost inundate 4 subsoluri de bloc şi 2 gospodării’, a transmis anterior ISU Buzău.

Conducerea Prefecturii Buzău a anunţat că 15 familii grav afectate de inundaţii vor beneficia de sprijin financiar din partea statului.

‘Vreau să-mi exprim satisfacţia pentru că statul român poate demonstra că intervine relativ repede în momentul în care oamenii simt că au nevoie de aşa ceva. 15 familii vor fi ajutate aşa cum noi am promis, în trei zile s-au efectuat toate etapele birocratice şi fiecare familie va primi între 7000 şi 10.000 de lei. Se poate…Voi semna anchetele sociale pentru familiile afectate de inundaţii, 15 anchete sociale’, a precizat prefectul judeţului, Daniel Ţiclea.

Prefectura Buzău a stabilit că efectele inundaţiilor puteau fi evitate în situaţia în care primăriile şi-ar fi luat din timp măsuri.

‘Fiecare comunitate locală ar trebui să îşi ia măsuri pentru administrarea şi întreţinerea zonelor de scurgere, de la cele mai mici diametre, vorbim de şanţuri şi rigole şi până la acele zone tradiţionale de scurgere pentru că atât la Dâmbroca cât şi la Scurteşti a fost vorba despre întreţinerea necorespunzătoare a zonelor de evacuare. Autorităţile locale trebuie să vină pe partea de întreţinere. Uşor facem acte birocratice, uşor ne facem că lucrăm, important ar fi ca din ceea ce s-a întâmplat la Dâmbroca şi la Scurteşti cât mai mulţi primari să o ia la pas prin comună pentru că esenţial este contactul cu oamenii, cu locul şi să ieşim din birouri’, a mai declarat Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks