AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Peste 500 de participanţi la protestul comun al sindicatelor din învăţământ

Bistriţa-Năsăud: Peste 500 de participanţi la protestul comun al sindicatelor din învăţământ

Peste 500 de angajaţi din sistemul educaţional din judeţul Bistriţa-Năsăud, afiliaţi Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţiei ‘Spiru Haret’, au protestat miercuri, timp de o oră şi jumătate, în faţa Instituţiei Prefectului, anunţând că nu sunt de acord cu ofertele Guvernului şi că vor continua greva generală.

Cadrele didactice şi personalul nedidactic au venit la protest cu steaguri, vuvuzele, tobe şi pancarte, iar din boxe s-au putut auzi ‘Gaudeamus igitur’ şi ‘O lume minunată’.

S-au scandat, printre altele, ‘Ruşine’, ‘Patru la purtare’, ‘Elevii sunt cu noi’, ‘Voi sunteţi de vină, şcoala e o ruină’ şi ‘Fără educaţie, moare orice naţie’.

Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ, Victor Ivan, a declarat că angajaţii din sistemul educaţional şi-au pierdut încrederea în Guvern.

‘Oferta Guvernului este aceeaşi de când au început aşa-zisele negocieri, doar au schimbat cuvântul, din voucher au schimbat în prime. Au mai mărit un pic valoarea, dar nu este un venit constant. Nu ne-au asigurat că în viitoarea lege a salarizării o să fie trecut ceea ce cerem noi ca sindicate – un articol în care să se spună că salariul debutantului va fi egal cu salariul mediu brut pe economie. Nu doresc guvernanţii aşa ceva, vor doar încheierea de acorduri politice. Acorduri politice a mai avut Ministerul Educaţiei cu sindicatele şi nu au fost respectate. Lumea nu mai are încredere şi părerea mea este că este foarte greu să ne recâştigăm încrederea în guvernanţi, vrem ceva concret’, a declarat Ivan.

La cel de-al treilea protest al sindicaliştilor din învăţământul bistriţean de după declanşarea grevei generale, care a fost şi cel mai numeros, a venit să stea de vorbă cu protestatarii întreaga conducere a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, nu doar prefectul Teofil Cioarbă, astfel că protestatarii au putut să îşi prezinte doleanţele şi subprefecţilor Ioan Zăgrean (PNL) şi Atilla Decsei (UDMR).

Protestul s-a încheiat cu intonarea Imnului Naţional al României.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks