AcasăStiri generaleSuceava: Preşedintele CJ cere instituţiilor responsabile să prezinte măsurile luate pentru analiza...

Suceava: Preşedintele CJ cere instituţiilor responsabile să prezinte măsurile luate pentru analiza toxicologică a legumelor şi fructelor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, Tudor Plăcintă, în şedinţa deliberativului de miercuri, să invite reprezentanţi ai instituţiilor ce se ocupă de sănătatea alimentară, pentru a prezenta situaţia toxicologică a legumelor, fructelor şi a altor alimente comercializate în pieţe.

Flutur consideră că ar trebui invitaţi şi reprezentanţi ai CJ, alături de cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Protecţia Consumatorilor, pentru a discuta despre cât de sănătoase pentru populaţie sunt alimentele produse în judeţul Suceava, dar şi cele care sunt aduse în judeţ.

În opinia preşedintelui CJ Suceava, este important să se prezinte măsurile care se iau de către aceste instituţii, pe fondul dezbaterii despre ceea ce mâncăm, despre siguranţa alimentară.

‘Asistăm în ultima perioadă la dezbateri publice şi nenumărate emisiuni despre cât de toxice sunt legumele şi alimentele pe piaţă (…) Ce consumăm? E o întreagă isterie pe problema roşiilor şi a celorlalte produse pe care le cumpărăm. Există acţiuni în acest sens? Sau ne trezim cu breaking-news că am aflat că am mâncat 20 de ani roşii otrăvite. Vreau să ne prezinte aceste chestiuni (…) Cred că pentru oricine e foarte important. Să ne prezinte situaţia. Merg ei în pieţe? Verifică? Cum îi filtrează, cum îi sortează? Sau doar ne mirăm de la televizor că noi consumăm roşii de nu ştiu unde cu grad de toxicitate. Aş vrea să se facă o prezentare nouă, Consiliului Judeţean, şi mai departe populaţiei judeţului şi acolo să propunem şi nişte măsuri’, a afirmat Gheorghe Flutur. AGERPRES / (AS – autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks