AcasăStiri generaleBihor: Marele Premiu al Festivalului-concurs naţional 'Florica Ungur', câştigat de tânăra Roxana...

Bihor: Marele Premiu al Festivalului-concurs naţional ‘Florica Ungur’, câştigat de tânăra Roxana Goia din Timiş

Marele Premiu al Festivalului-concurs naţional ‘Florica Ungur’ şi trofeul festivalului au fost câştigate de interpreta Roxana Anamaria Goia, din Timiş, ea primimd şi Premiul Orchestrei ‘Rapsodia Bihoreană’, care a asigurat acompaniamentul celor cinci ore de concurs şi concertul de gală.

Această a doua ediţie a evenimentului muzical dedicat interpretei Florica Ungur a fost organizat miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, de către Centrul de Cultură al judeţului Bihor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor.

Din cei 30 de înscrişi în concurs au fost selectaţi pentru etapa finală 17 tineri din toată ţara, interpreţi vocali cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, pasionaţi de muzica populară autentică românească.

Premiul I a fost câştigat de Alb Alexia Nicole, din Bistriţa-Năsăud, Premiul II a fost acordat lui Gavriluţ-Pîrvoni Dorinel Dănuţ, din Timiş, iar Premiul III a fost obţinut de Vlad Iulia Ioana. Menţiuni au primit tinerii Dinu Andrei Daniel, Costea Maria Daria şi Gandore Delia Andreea.

Aceştia au fost notaţi şi apreciaţi de un juriu de specialitate alcătuit din Elise Stan – preşedinte, interpretele consacrate Florica Bradu, Florica Zaha, Andrea Voica şi Gabriel Popescu, dirijorul orchestrei Ansamblului ‘Cindrelul – Junii Sibiului’.

Centrul de Cultură al Judeţului Bihor a acordat şi premii în bani, de la 3.000 de lei Marele Premiu, la 2.000 şi 1.000 de lei, premiile următoare, iar interpreta Florica Zaha a înmânat tinerei Paula Alexa Pintiuţa, un premiu special al Fundaţiei ‘Florica Zaha’.

Publicul numeros, format din peste 600 de persoane, a umplut sala de spectacol a Casei de Cultură a Sindicatelor până la refuz, ‘aducând cu sine o energie fantastică şi o atmosferă plină de entuziasm. Aceşti spectatori au primit concurenţii cu bucurie, pasiune şi o inimă plină de dragoste pentru artă’, se menţionează în comunicatul Centrului de Cultură al judeţului Bihor.

Invitatul special al Festivalului-Concurs Naţional ‘Florica Ungur’ a fost Iuliana Tudor, în calitate de prezentatoare.

Pe lângă concurenţi, în festival şi-au dat concursul şi invitaţi speciali: Andreea Voica, Florica Bradu, Veta Biriş, Florica Zaha, Maria Sidea, Antoanela Ferche Buţiu, Corina Szatmari, Carmen Oşian, Izabela Tomiţa şi Gabriel Popescu.

De asemenea, au participat Ansamblul folcloric ‘Nuntaşii Bihorului’, coregraf Dragoş Lorin Bodea şi Grupul Vocal ‘Lioara’ al Şcolii de Arte ‘Francisc Hubic’, sub îndrumarea profesorului coordonator Antonela Ferche Buţiu. AGERPRES / (A, AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks