Acasă93Romfilatelia: Emisiune dedicată marcării centenarului Facultăţii de Farmacie a UMF 'Carol Davila'...

Romfilatelia: Emisiune dedicată marcării centenarului Facultăţii de Farmacie a UMF ‘Carol Davila’ – în circulaţie, de luni

Emisiunea de mărci poştale ‘Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’, 100 de ani’, alcătuită dintr-un timbru şi o coliţă dantelată, va fi introdusă în circulaţie începând de luni, anunţă Romfilatelia.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei a emisiunii şi pe plicul ‘prima zi’ este reprodusă imaginea bustului lui Ştefan Minovici, primul decan al Facultăţii de Farmacie, cu o contribuţie esenţială în înfiinţarea instituţiei.

‘Pe coliţa emisiunii, având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei, este redat aversul Medaliei aniversare, ‘Centenarul Davila 1828-1928′, cu efigia medicului Carol Davila (1828-1884), alături de o compoziţie simbolică – pe un piedestal, zeiţa sănătăţii, Higia, având în mâna dreaptă toiagul lui Asclepios (zeu grec al medicinei), este prezentată în ipostaza alinării suferinţelor unui bolnav’, precizează sursa citată.

Emisiunea va fi disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ este instituţia de învăţământ farmaceutic cu cea mai veche tradiţie din România şi una dintre cele mai performante la nivel naţional.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks