AcasăStiri generaleParlament - învestire Guvern/ Ciolacu: Creşterea pensiilor va fi 'literă de lege'

Parlament – învestire Guvern/ Ciolacu: Creşterea pensiilor va fi ‘literă de lege’

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat joi că va fi acordată atenţia cuvenită vârstnicilor, iar creşterea pensiilor va fi pentru el ‘literă de lege’.

‘Şi avertizez public foarte clar că voi fi duşmanul de moarte al tuturor celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinţii noştri, după o viaţă de muncă, sunt asistaţi social sau că pensia este o pomană, la fel cum nu mai vreau să văd cum cei care sunt săraci sau umiliţi şi batjocoriţi doar pentru că sunt săraci’, a continuat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

‘Ca viitor prim-ministru, voi continua să fiu alături de românii cu venituri mici’, s-a angajat Ciolacu.

Totodată, el şi-a exprimat credinţa că, în plan economic, România trebuie să înceapă să producă mai mult şi mai bine în ţară cu bani europeni.

‘Patriotismul economic va transforma economia dintr-o economie bazată pe consum din import într-o economie bazată pe producţie. Vom avea o creştere economică sănătoasă, vom crea locuri de muncă şi vom creşte exporturile. Avem 250 de miliarde de lei pregătiţi pentru investiţii în următorii ani, bani cu care vrem să sprijinim toate companiile care produc în România. În plus, în perioada următoare, fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii. Vă propun şi două industrii strategice în care România îşi va concentra eforturile în următorii doi ani. Industria alimentară şi sectorul materialelor de construcţii vor beneficia de cele mai ample scheme de stimulare a producţiei din istorie’, a declarat Ciolacu.

În context, preşedintele PSD a subliniat necesitatea creşterii în continuare a salariilor şi îmbunătăţirii serviciilor publice pentru ca românii să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun peste hotare.

‘Trebuie să fim conştienţi că dezvoltarea ţării noastre depinde în mare măsură de modul în care vom reuşi să îi convingem românii noştri să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun peste hotare. Este dureros când vedem că media de vârstă în Italia, Spania sau Anglia a comunităţii româneşti este de 31-32 de ani. De asta trebuie să continuăm să creştem salariile şi să îmbunătăţim serviciile publice, pentru că ştim că fiecare român plecat peste hotare speră ca într-o zi să se întoarcă acasă. Ca viitor prim-ministru, voi face tot posibilul ca ei să fie din nou români în România, pentru că aici e casa lor, aici e satul lor, aici e oraşul lor, aici e biserica lor, aici trebuie să fie România lor’, a mai declarat liderul social-democraţilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks