AcasăStiri generaleBrăila: Instructor auto surprins când primea mită pentru a facilita obţinerea unui...

Brăila: Instructor auto surprins când primea mită pentru a facilita obţinerea unui permis auto

Un instructor auto a fost prins în flagrant, miercuri, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila în timp ce primea mită de la o cursantă căreia îi promisese că îi va facilita promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere.

‘În data de 15 iunie 2023, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au prins în flagrant un instructor auto, după ce a primit o sumă de bani de la denunţătoarea în cauză cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere. În fapt, un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul SPRCIV Brăila. Pentru a-i întări convingerea că are influenţa necesară, i-a transmis denunţătoarei în cauză faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitaţi vor merge mai departe’, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila.

Dosarul a fost constituit în baza denunţului formulat de persoana denunţătoare la D.G.A. – S.J.A. Brăila.

Instructorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Brăila sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks