Îmbunătățirea guvernanței economice, modernizarea serviciilor publice, combaterea corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri și investirea în piața muncii, racordată la evoluțiile curente, au fost discutate de către prim-ministrul moldovean Dorin Recean și Arup Banerji, director regional pentru Europa de Est al Băncii Mondiale.
Șeful Executivului a apreciat suportul Băncii Mondiale în realizarea reformelor sistemice și structurale în domeniul economic și social, evidențiind suportul oferit în asigurarea securității energetice a țării.
„Banca Mondială este un partener de încredere al Guvernului, iar suportul oferit este important pentru dezvoltarea țării noastre și avansarea ireversibilă în parcursul european. Avem sarcina de a construi împreună un stat rezilient, cu instituții independente, economie performantă și investiții în creștere”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.
La rândul său, directorul regional pentru Europa de Est al Băncii Mondiale a reconfirmat angajamentul de a susține în continuare cele mai importante domenii de dezvoltare a Republicii Moldova.
Din momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste 1,3 miliarde de dolari SUA au fost alocați pentru mai mult de 60 de operațiuni. În prezent, sunt în derulare 12 proiecte active, cu un angajament total de 617 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma reglementării și dezvoltarea afacerilor, modernizarea serviciilor guvernamentale, administrația fiscală, educația, infrastructura, sănătatea și domeniul social, agricultura, apă, canalizare și energie.
Articolul Dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova în parcursul european, susținută de Banca Mondială apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro