AcasăStiri generaleIncendiu la rafinăria Petromidia/ Un subofiţer ISU are traumatism la un picior...

Incendiu la rafinăria Petromidia/ Un subofiţer ISU are traumatism la un picior şi va fi dus la spital

Un subofiţer ISU aflat la locul incendiului izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia prezintă traumatism la un picior şi va fi transportat la spital, iar un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la picioare, dar a refuzat transportul la spital, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, din primele informaţii incendiul a izbucnit la instalaţia de hidrocracat, iar intervenţia pompierilor este una foarte dificilă, ei focalizându-se acum pe localizarea focului şi lichidarea acestuia.

‘Până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informaţii că au fost trei angajaţi pe instalaţia de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia’, a spus Ana Maria Stoica.

Un incendiu care se manifestă cu degajări mari de fum a izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia, la nivelul judeţului Constanţa fiind activat Planul roşu de intervenţie.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare RO-ALERT.

Echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanţe periculoase, precizează IGSU.

Totodată, la nivelul judeţului Constanţa a fost crescută capacitatea operaţională prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, forţele din teren au fost suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din judeţul Călăraşi, 2 din judeţul Ialomiţa, una din judeţul Tulcea şi 4 de la ISUBIF.

Autospeciala de transport roboţi din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov a fost alocată la misiunea de stingere a incendiului de la rafinăria Petromidia, fiind prima ei misiune. ‘Acest mijloc performant de intervenţie a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deţinute asigură, pe lângă eficienţa intervenţiei, protecţia echipajelor operative în misiuni complexe’, precizează IGSU.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks