AcasăStiri generalePrahova: Unităţile de învăţământ ploieştene vor fi dotate printr-un proiect PNRR în...

Prahova: Unităţile de învăţământ ploieştene vor fi dotate printr-un proiect PNRR în valoare de 51 milioane lei

Unităţile de învăţământ din municipiul Ploieşti vor fi dotate în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a cărui valoare este de aproape 51 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Ploieşti, a fost acceptată cererea de finanţare cu fonduri PNRR pentru proiectul ‘Dotarea cu echipamente TIC, mobilier şi materiale educaţionale şi sportive a unităţilor de învăţământ din municipiul Ploieşti’.

Prin implementarea acestui proiect, unităţile de învăţământ preuniversitar (licee, şcoli, grădiniţe) din municipiul Ploieşti vor beneficia de o serie de dotări moderne, cum ar fi: display-uri interactive, sisteme desktop – monitor, laptop-uri, sisteme sunet, camere videoconferinţă, scannere, scaune săli de clasă, catedre, dulapuri, bănci duble, mese grădiniţă etc.

‘Proiectul trebuie să fie implementat în maxim un an, dar trebuie urmate procedurile din ghid. Mai întâi le-am solicitat şcolilor, liceelor şi grădiniţelor necesarul pentru o astfel de modernizare şi, apoi, am construit acest proiect pe care l-am depus pentru obţinerea finanţării PNRR. Este cea mai importantă investiţie în învăţământul ploieştean din ultimii 30 de ani, aproximativ 10 milioane de euro, care permite modernizarea şi dotarea cu echipamente TIC de ultimă generaţie a unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Ploieşti’, a declarat primarul Andrei Volosevici, citat în comunicatul menţionat.

Valoarea proiectului este de 50.936.044,06 lei, inclusiv TVA. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks