AcasăStiri generaleIaşi: 28 de elevi din judeţ au obţinut media 10 la Evaluarea...

Iaşi: 28 de elevi din judeţ au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

Un număr de 28 de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a au obţinut media 10 la probele Evaluării Naţionale, acesta fiind cel mai mare număr la nivel naţional, înainte de depunerea contestaţiilor.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), în judeţ rata de participare a fost de 95,55%, mai mare decât în anul şcolar anterior.

‘Au fost 6.810 candidaţi prezenţi la ambele probe, dintr-un total de 7.183 de absolvenţi înscrişi. Prin comparaţie, în anul şcolar 2021-2022, rata de participare a fost de 95,10%, fiind prezenţi 6.562 de candidaţi dintr-un total de 6.900 de absolvenţi înscrişi. Dintre cei 6.810 candidaţi prezenţi, 5.304 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, rezultând o rată de 77,9 %, mai mare decât media naţională care este 76,2%. Dintre aceştia, 28 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10. Astfel, Iaşiul este judeţul cu cel mai mare număr de medii de 10’, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi.

Elevii care au obţinut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ Iaşi, Colegiul Naţional ‘Costache Negruzzi’ Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Şcoala Gimnazială ‘Ion Simionescu’ Iaşi, Şcoala Gimnazială ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’ Iaşi, Şcoala Gimnazială ‘Ştefan Bârsănescu’ Iaşi, Liceul Teoretic ‘Dimitrie Cantemir’ Iaşi, Colegiul Naţional ‘Vasile Alecsandri’ Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică ‘Grigore Moisil’ Iaşi.

‘Publicarea rezultatelor iniţiale ale candidaţilor din cadrul examenului de evaluare naţională a adus la Iaşi rezultate excepţionale: 28 de medii absolute, 60 de note maxime la limba şi literatura română şi 232 de note maxime la matematică. Şcoala ieşeană confirmă, din nou, că are dascăli de înaltă vocaţie pedagogică şi elevi capabili de performanţe deosebite. Felicitări tuturor celor care au pregătit, cu aplecare către studiu temeinic şi cu efort constant, aceste rezultate onorante pentru întreaga comunitate educaţională ieşeană’, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Iaşi, Luciana Antoci.

Conform sursei citate, la proba de Limba şi literatura română, 5.487 de candidaţi (80.36%) au obţinut note peste sau egale cu 5, iar 60 de candidaţi au fost notaţi cu 10. La proba de Matematică, 5.241 de candidaţi (76.89%) au note peste sau egale cu 5, iar 232 de candidaţi au obţinut nota 10.

‘Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat şi comunicat fiecărui candidat. Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi joi, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora’, a informat ISJ Iaşi. AGERPRES / (A, AS – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks