AcasăStiri generaleBuzău: 16 elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională; două şcoli...

Buzău: 16 elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională; două şcoli au rată de promovare zero

Rata de promovare înregistrată la Evaluarea Naţională în judeţul Buzău, conform rezultatelor înainte de depunerea contestaţiilor, este de 74%, cu 16 candidaţi care au obţinut media 10, în timp ce la două şcoli nu a promovat niciunul dintre elevi, informează Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău.

Potrivit calendarului desfăşurării examenului de Evaluare Naţională, 28 iunie a fost data stabilită pentru afişarea rezultatelor parţiale, înainte de depunerea contestaţiilor.

‘Rezultatele parţiale ale Evaluării Naţionale 2023 pentru judeţul Buzău: avem un procent de promovabilitate al mediilor peste 5.00 de 74,11%, avem 16 copii cu media generală 10.00, este vorba despre patru elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 11, trei elevi ai Şcolii Gimnaziale ‘George Emil Palade’, doi elevi de la Şcoala Gimnazială ‘Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu’ şi de la Colegiul Naţional ‘B.P.Hasdeu’ şi câte un elev de la Liceul Pedagogic, Şcoala Nr.1 Râmnicu-Sărat, Şcoala 7 Pătârlagele şi Bisoca. Avem 56 de note de 10.00 la Limba şi literatura română şi 48 la Matematică, însă suntem cu 9 procente sub media de anul trecut, să sperăm că după contestaţii vor creşte cu aproximativ 2 procente’, a precizat inspectorul general al IŞJ Buzău, Daniela Palcău.

De asemenea, în două din şcoli din judeţul Buzău niciun elev nu a reuşit să promoveze probele Evaluării Naţionale.

‘Avem 8 unităţi de învăţământ care au promovabilitate de 100%, avem două unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero, acolo o să facem analize şi rapoarte să vedem care este situaţia, dacă acei copii s-au înscris la şcoli profesionale şi atunci acesta este motivul sau dacă sunt alte cauze, o să le analizăm după contestaţii. Sunt două şcoli gimnaziale, este vorba despre şcolile Ilie Pavel şi Vâlcelele unde procentul este de zero. Elevi care nu au promovat, avem cu medii sub 5.00 în jur de 840 de elevi. Până pe data de 4 iulie se rezolvă contestaţiile la Evaluarea Naţională, aşteptăm să le colectăm după care aşteptăm rezultatele de la centrele de evaluare’, a mai declarat inspectorul şef al IŞJ Buzău.

În perioada 29 iunie – 4 iulie 2023 se vor soluţiona constestaţiile, urmând ca în data de 4 iulie să se afişeze rezultatele finale. AGERPRES / (A – autor: Florin Zafiu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks