AcasăStiri generaleBihor: Primăria Oradea va subvenţiona microciparea şi sterilizarea câinilor cu stăpân, din...

Bihor: Primăria Oradea va subvenţiona microciparea şi sterilizarea câinilor cu stăpân, din rase comune

Primăria Oradea va subvenţiona acţiunile de microcipare şi sterilizare a câinilor cu stăpân, care aparţin unor rase comune sau a metişilor acestora, aflaţi pe teritoriul municipiului.

Primarul Florin Birta a precizat joi, în conferinţă de presă, că a demarat acest program după discuţii cu conducerea CJ, după ce s-a aprobat, în urmă cu câteva luni, un program similar pentru judeţ.

Pentru Oradea, programul finanţat de primărie va beneficia, timp de un an, de suma de 160.000 de lei pentru aceste acţiuni.

Conform datelor oferite de Direcţia Sanitar-Veterinară, de medicii concesionari care au evidenţa câinilor de rasă comună din Oradea, numărul acestora este de circa 10.000, din care 75% sunt microcipaţi, iar restul, nu.

‘Fac precizarea că aici nu intră câinii de rasă, care au alte proceduri de cipare, sterilizare etc,’ a subliniat Birta.

Concret, primăria va derula o procedură de achiziţie a serviciilor de microcipare cu cabinetele veterinare din Oradea, ce vor fi decontate din bugetul local, în baza hotărârii de consiliu. Acţiunile de microcipare vor fi mediatizate de către primărie şi medicii veterinari, urmând chiar vizite la domiciliu pentru atenţionarea de a se prezenta cu câinele la cabinetul veterinar.

‘După ce vor fi microcipaţi toţi câinii comuni, se va trece la acţiuni de sterilizare. Acest program a fost discutat inclusiv cu asociaţiile care se ocupă de partea aceasta, cu câini, având o serie de solicitări din partea lor încă de la aprobarea bugetului local pentru finanţarea microcipării şi sterilizării. Toate aceste acţiuni au ca scop faptul că nu mai dorim ca aceşti câini şi puii lor să ajungă pe străzi, în Oradea,’ a conchis primarul Birta.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks