AcasăStiri generaleVaslui: Bărbat din Huşi, arestat preventiv fiindcă s-a conectat fără drept la...

Vaslui: Bărbat din Huşi, arestat preventiv fiindcă s-a conectat fără drept la reţeaua de gaze

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din municipiul Huşi a fost arestat preventiv după ce s-a racordat fără drept la reţeaua de gaze naturale, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, bărbatul avea întreruptă alimentarea cu gaze de către furnizor şi contorul blocat şi sigilat, dar a folosit o instalaţie improvizată, cei care au sesizat poliţiştii fiind reprezentanţii operatorului de distribuţie gaze naturale.

‘În luna iunie 2023, bărbatul cercetat ar fi deteriorat sigiliul aplicat pe conductă, ar fi montat o instalaţie clandestină, cu care s-ar fi racordat ilegal la conducta de gaze naturale şi, astfel, ar fi sustras gaze naturale din reţea. Ca urmare a administrării probatoriului, faţă de bărbatul cercetat a fost luată măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huşi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, care a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile’, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi ruperea de sigilii, ambele în formă calificată, şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze naturale sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks