AcasăStiri generaleCluj: Peste 400 de elevi cu 10 la probe ale Bacalaureatului, 12...

Cluj: Peste 400 de elevi cu 10 la probe ale Bacalaureatului, 12 licee cu promovabilitate 100%

Mai mult de 400 de elevi clujeni au obţinut nota 10 la cel puţin o probă de la examenul de Bacalaureat, iar la 12 unităţi de învăţământ promovabilitatea a fost de 100%.

‘În această sesiune a examenului naţional de Bacalaureat au promovat 3.483 de candidaţi, dintr-un total de 4.199 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 3.364 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 119 candidaţi sunt din promoţiile anterioare. La nivelul judeţului Cluj, pe discipline de examen, situaţia candidaţilor care au obţinut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2023, este următoarea: 23 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română; 19 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă; 227 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie); 155 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării’, se arată într-o informare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, la 12 unităţi de învăţământ, toţi elevii au promovat examenul.

‘Unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj, cu promovabilitate 100% sunt următoarele: Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ Cluj-Napoca; Colegiul Naţional ‘George Coşbuc’ Cluj-Napoca; Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’ Cluj-Napoca; Colegiul Ortodox Mitropolitul ‘Nicolae Colan’ Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic ‘Raluca Ripan’ Cluj-Napoca; Liceul de Informatică ‘Tiberiu Popoviciu’ Cluj-Napoca; Liceul Teoretic ‘Avram Iancu’ Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Creştin ‘Pro Deo’ Cluj-Napoca; Liceul Teoretic ‘Elf’ Cluj-Napoca; Liceul Teoretic ‘Nicolae Bălcescu’ Cluj-Napoca; Liceul Unitarian ‘Janos Zsigmond’ Cluj-Napoca; Colegiul ‘Emil Negruţiu’ Turda’, mai arată ISJ Cluj.

Contestaţiile pot fi depuse azi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00-18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice.

‘Afişarea primelor rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la Examenul Naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, care ne situează pe podium la nivel naţional, cu 87,20% rată de promovare, ne-a adus satisfacţie şi bucuria de a vedea munca constantă, desfăşurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes. Vă felicit, dragi absolvenţi ai claselor a XII-a, pentru că aţi avut încredere în voi, fiind convinşi că ceea ce aţi realizat până acum înseamnă enorm pentru reuşita în viaţă, fie că vorbim de parcursul academic, sau de încadrarea pe piaţa muncii. Aţi dovedit, dragi absolvenţi, că Examenul de Bacalaureat a fost adevăratul examen de maturitate, că sunteţi pregătiţi pentru confruntarea cu viaţa. Rezultatele reflectă, desigur, munca tuturor celor implicaţi în procesul de pregătire a examenelor. În acest sens, un gând de mulţumire se îndreaptă şi înspre profesorii voştri, care au făcut eforturi pentru a se adapta la realităţile timpurilor pe care le-am trăit, în ultimii patru ani, pentru modul în care s-au implicat şi au răspuns provocărilor profesionale, contribuind astfel la schimbare şi la succes. Vă urez să gestionaţi cu înţelepciune succesul de azi în alegerea drumului pe care veţi păşi mai departe şi să nu uitaţi că echilibrul şi reuşita în viaţă le conferă respectul valorilor şi capacitatea de învăţare pe tot parcursul vieţii. Aşadar, mult succes mai departe!’ a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Cluj, Marinela Marc.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks