AcasăStiri generaleGalaţi: Bărbat reţinut după ce a alimentat un autoturism folosind numere de...

Galaţi: Bărbat reţinut după ce a alimentat un autoturism folosind numere de înmatriculare false şi a fugit fără să achite

Un bărbat de 35 de ani din Galaţi a fost reţinut 24 de ore pentru furt şi punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, după ce a alimentat cu combustibil un autoturism într-o staţie peco, căruia i-a aplicat numerele de înmatriculare de la un alt autovehicul şi a fugit fără se achite, informează luni IPJ Galaţi.

Secţia 2 Poliţie Galaţi a fost sesizată prin plângere scrisă de reprezentanţii legali ai unei staţii peco din municipiul Galaţi cu privire la faptul că un conducător auto a alimentat cu combustibil în valoarea de 458 de lei şi a plecat fără să achite.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt, iar poliţiştii din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat activităţi de cercetare şi de investigare care au dus la identificarea conducătorului auto bănuit de comiterea acestei fapte, fiind vorba de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Galaţi.

‘Din cercetări, a rezultat că persoana în cauză, la data de 08.06.2023, în jurul orei 18,30, s-a deplasat la staţia peco cu un autoturism căruia i-a aplicat numerele de înmatriculare de la un alt autovehicul, iar după ce a alimentat cu combustibil cu suma mai sus menţionată, a plecat fără să achite contravaloarea acestuia. S-a dispus extinderea urmăririi penale şi pentru infracţiunea de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar la data de 30 iunie 2023, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi au efectuat 3 percheziţii domiciliare pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite de comiterea acestor fapte şi pentru ridicarea de probatoriu. La una dintre locaţiile unde au fost efectuate percheziţiile a fost identificat şi bărbatul de 35 de ani, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii’, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.

După administrarea materialului probator în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta, care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks