AcasăStiri generaleGiurgiu: Rata de promovare la Evaluarea Naţională a crescut după contestaţii

Giurgiu: Rata de promovare la Evaluarea Naţională a crescut după contestaţii

Giurgiu, 4 iul/ Agerpres/ – Un număr de 106 elevi au primit note mai mari şi 83 au primit note mai mici în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională şi rata de promovare a crescut de la 70,51% la 70,7%.

‘Un număr de 241 de elevi au depus contestaţii în urma notelor obţinute la Evaluarea Naţională în judeţul Giurgiu, dintre care 179 la Limba şi literatura română şi 62 la Matematică. După contestaţii, 1.825 de candidaţi au rămas cu aceeaşi medie, 106 au obţinut medii mai mari decât cele iniţiale şi 83 au obţinut medii mai mici decât cele iniţiale’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Potrivit acesteia, în urma contestaţiilor, rata de promovare în judeţul Giurgiu la Evaluarea Naţională a crescut la 70,7%, înainte de contestaţii fiind de 70,51%.

La examenul de Evaluare Naţională în judeţul Giurgiu au fost înscrişi 2.013 elevi, care au susţinut examenul în 61 de centre de examen.

În urma examenului de Evaluare Naţională, judeţul Giurgiu se clasează pe locul 34 din totalul de 42 de judeţe în ceea ce priveşte rata de promovare. AGERPRES( AS- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks