Administraţia locală desfăşoară, în perioada 6-7 iulie, a doua etapă de dezinsecţie aeriană în municipiul Giurgiu prin efectuarea a 13 zboruri de pulverizare aeriană pe o suprafaţă totală de peste 1.500 de hectare din aria administrativă a oraşului.
‘Giurgiu Servicii Publice va efectua activităţi de pulverizare aeriană înscrise în etapa a doua de dezinsecţie din această vară, în municipiul Giurgiu, pentru combaterea insectelor dăunătoare, respectiv ţânţari, căpuşe, muşte. Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 de hectare din aria administrativ-teritorială a municipiului Giurgiu din intravilan şi extravilan. Astfel, pulverizarea aeriană se va face la orele dimineţii prin efectuarea a cinci zboruri de pulverizare substanţă biocidă în data de joi, 6 iulie, alte şapte zboruri de pulverizare substanţe biocide, cu Solfac şi Amplat şi un zbor de pulverizare substanţă biocidă Vectobac WG pentru combaterea larvelor de ţânţari, în data de 7 iulie’, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Primăria municipiului Giurgiu.
Vectobac WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate şi poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar şi pe suprafeţe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora şi nu le afectează în niciun fel, după cum reiese din fişa de securitate şi avizul FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
Amplat este un insecticid cu acţiune împotriva populaţiilor de insecte dăunătoare ce afectează sănătatea publică şi este avizat de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide fiind eficient pe o perioadă îndelungată de timp, manifestându-se până în a 28-a zi după aplicare.
Solfac Trio EC 140 NF este un insecticid cu acţiune împotriva ţânţarilor, muştelor, gândacilor şi altor insecte şi, de asemenea, este avizat de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Biocidul acţionează prin contact şi ingestie, asigurând un efect de şoc şi un timp de acţiune îndelungat, de până la zece săptămâni.
Substanţele se aplică cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.
Aceste operaţiuni de dezinsecţie vor fi efectuate numai în cazul în care condiţiile meteorologice permit acest lucru, altfel acţiunile vor fi reprogramate.
Pentru acţiunile de dezinsecţie aeriană şi terestră efectuate în două etape în municipiul Giurgiu, în această vară, municipalitatea a alocat peste trei sute de mii de lei.