AcasăStiri generaleHunedoara: Prefectul se arată îngrijorat de rezultatele de la Bacalaureat şi de...

Hunedoara: Prefectul se arată îngrijorat de rezultatele de la Bacalaureat şi de absenteismul la Evaluarea Naţională

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, s-a arătat îngrijorat în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de elevii din judeţ la examenul de Bacalaureat, dar şi de numărul de copii care nu s-au prezentat la Evaluarea Naţională, în sesiunea din acest an şcolar.

El a solicitat, joi, în cadrul unei întâlniri cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, ca directorii şcolilor şi liceelor cu rezultate slabe să îşi asume aceste rezultate şi să ia măsuri pentru corectarea lor.

În opinia prefectului, directorii unităţilor şcolare vizate ar trebui să întocmească un plan de management care să includă atât elevii cu rezultate slabe, cât şi profesorii care i-au pregătit pe acei copii, iar în cazul absolvenţilor de gimnaziu care nu s-au prezentat la examene să nu se ajungă în situaţia abandonului şcolar.

‘Fiecare elev contează! Fiecare elev este important, indiferent că învaţă într-o unitate şcolară dintr-o comună hunedoreană sau într-un oraş. (…) Împreună cu inspectorii şcolari prezenţi am dezbătut statisticile rezultatelor finale de la cele două examinări naţionale şi cred că este necesar ca în imediata perioadă să se adopte măsuri adecvate pentru cei care se află în imposibilitatea obţinerii notelor de trecere. Trebuie să înţelegem cauzele, să discutăm cu dascălii care îi pregătesc şi să adoptăm un plan de măsuri relevant. Până la urmă, se află în joc viitorul acestor tineri’, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Pe de altă parte, prefectul Călin Petru Marian le-a transmis tuturor celor prezenţi mulţumiri pentru buna organizare şi desfăşurare a celor două mari examene naţionale.

Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara, Evaluarea Naţională a fost promovată de 75,01% dintre candidaţi, participarea la examen fiind de 95,21 %, cu 2.664 de elevi prezenţi dintr-un total de 2.798 de elevi înscrişi.

Sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost promovată de 73,88% dintre candidaţi, potrivit datelor centralizate înainte de contestaţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks