Acasă93Vaslui: Amezi de peste 760.000 de lei, date de inspectorii ITM în...

Vaslui: Amezi de peste 760.000 de lei, date de inspectorii ITM în cursul lunii iunie

Inspectorii de muncă au dat amenzi în valoare de peste 760.000 de lei în urma controalelor efectuate în cursul lunii iunie la agenţii economici din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 109 controale care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

‘În urma verificărilor au fost sancţionaţi 26 angajatori, fiind aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor în luna iunie este de 762.000 lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 238 de măsuri de intrare în legalitate. Au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată 18 angajatori, fiind identificate 37 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru muncă nedeclarată fiind de 730.000 lei’, precizează un comunicat de presă transmis, joi, de ITM Vaslui.

În perioada menţionată, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspecţie la 52 de angajatori şi au încheiat 39 de procese-verbale de control, constatând 98 de încălcări ale legii pentru care au dat tot atâtea sancţiuni.

Totodată, în luna iunie au fost comunicate de angajatori opt evenimente în care au fost implicaţi lucrători, urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks