Acasă55Guvernul a aprobat hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Sport

Guvernul a aprobat hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Sport

Guvernul a aprobat, vineri, hotărârea privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Potrivit actului normativ, Agenţia Naţională pentru Sport se organizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, cu finanţare de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, având rol de sinteză şi coordonare a aplicării strategiilor şi politicilor Guvernului în domeniul sportului, ca urmare a reorganizării prin transformare a Ministerului Sportului, care se desfiinţează.

‘Agenţia Naţională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activităţile, posturile, personalul şi patrimoniul, în condiţiile legii, fiind condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului. De asemenea, în structura Agenţiei Naţionale pentru Sport se află un secretar general şi un secretar general adjunct, înalţi funcţionari publici. Agenţia Naţională pentru Sport are în subordine mai multe structuri cu personalitate juridică, astfel cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 a actului normativ aprobat astăzi, preluate de la Ministerul Sportului: direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, 48 de cluburi sportive la nivelul întregii ţări, 11 complexe sportive naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, precum şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport’, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

Conform sursei citate, personalul agenţiei este compus din funcţionari publici şi personal contractual, numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu fiind de 161, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks