AcasăStiri generaleProvocare publică de scriere după dictare, lansată de UMFST Târgu Mureş de...

Provocare publică de scriere după dictare, lansată de UMFST Târgu Mureş de Ziua Limbii Române

Facultatea de Ştiinţe şi Litere ‘Petru Maior’ din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a lansat, luni, o provocare publică sub genericul ‘Să-ţi fie atât de drag cuvântul…’, prin care doritorii sunt invitaţi să scrie după dictare pentru celebrarea Zilei Limbii Române.

‘Evenimentul public ‘Să-ţi fie atât de drag cuvântul…’ – Prin labirintul ortografiei, organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘G. E. Palade’, Facultatea de Ştiinţe şi Litere ‘Petru Maior’, este adresat tuturor celor care iubesc şi preţuiesc Limba Română! Invităm toţi iubitorii limbii române, din toată ţara, să ni se alăture la acest eveniment care celebrează frumuseţea eternă a scrierii corecte în limba care ne dă identitatea. Actori profesionişti din Târgu Mureş şi Bucureşti vor citi texte din scrierile autorilor români clasici şi contemporani, iar participanţii vor scrie după dictare aceste pasaje. Participanţii vor fi ei înşişi profesori-evaluatori, confruntând propriul text scris cu pagina cărţii din care a fost extras citatul’, a precizat rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, pe Facebook.

Evenimentul va avea loc în Târgu Mureş, în data de 31 august, la Centrul UNiX al UMFST, şi va fi adaptat pentru mai multe categorii de vârstă: 10-14 ani, 15-18 ani, 19-30 ani, peste 30 de ani, dar şi pentru vorbitorii non-nativi de limbă română.

‘Participarea este liberă, dar este condiţionată de înscrierea online. Haideţi să ne întoarcem în banca de şcoală şi să (re)devenim elevii care ştiu să scrie corect în limba română! Doar aşa arătăm că o preţuim’, a transmis Leonard Azamfirei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks