Acasă93Vrancea: Protest al angajaţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate; aceştia cer...

Vrancea: Protest al angajaţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate; aceştia cer salarii mai mari

Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea au întrerupt, luni, programul de lucru timp de două ore, arătându-şi astfel nemulţumirea faţă de salariile pe care le primesc şi despre care spun că nu au mai fost majorate de circa şapte ani.

‘Este pentru prima oară în ultimii ani când ne cerem drepturile privind nivelul de salarizare. Solicitările noastre vizează încadrarea întregului personal pe grila de salarizare la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi, în acelaşi timp, ca grila de salarizare pe care suntem retribuiţi să fie la nivelul maxim de salarizare aflat în plată la nivelul Secretariatului General al Guvernului. Facem aceste solicitări deoarece noi, în ultimii şapte ani, nu am primit niciun fel de majorare salarială, niciun stimulent la salariul pe care l-am avut anterior, în aceste condiţii în care presiunea este mare, salariile sunt mici, angajările au fost la un nivel infim sau aproape deloc, deoarece persoanele din afara sistemului nu sunt interesate din punct de vedere financiar de aceste joburi. Problema este salariul nemotivant din sistem, iar presiunea este foarte mare pe angajaţii care lucrează în sistem. Un consilier superior la gradul maxim are salariul sub cel al unui infirmier din spital’, a declarat preşedintele Sindicatului Liber al CJAS Vrancea, Iuliana Enache Stoica.

Reprezentanţii CJAS Vrancea reclamă, printre altele, faptul că, deşi au lucrat fără întrerupere pe perioada pandemiei, nu au fost asimilaţi altor categorii medicale şi nu au beneficiat de niciun spor la salarii.

‘Noi, în toată perioada de pandemie, am fost prezenţi în totalitate la serviciu şi am decontat toate serviciile şi concediile medicale. La nivel naţional, anual au fost verificate în vederea decontării peste 8,5 milioane de certificate de concedii medicale, 54 de milioane de reţete, 5,7 milioane de bilete de trimitere la laboratoare. Am decontat 113 milioane servicii medicină primară, 37 milioane consultaţii în laborator clinic, opt milioane servicii medicale spitaliceşti, tratamentul pentru două milioane bolnavi gravi asiguraţi. Bugetul pe care noi în administrăm la nivel naţional este de 54 de miliarde de lei. Iar noi nu am avut niciun fel de spor de COVID, aşa cum au avut angajaţii din spitale sau DSP-uri’, a precizat Iuliana Enache Stoica.

CJAS Vrancea are la acest moment 40 de angajaţi, media de vârstă fiind de peste 40 de ani.

După acest prim protest, dacă doleanţele lor nu vor fi rezolvate, reprezentanţii CJAS Vrancea spun că vor urma paşii legali pentru declanşarea unei greve generale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks