AcasăStiri generaleMureş: Aparate de fitness în parcurile din Sighişoara, proiect prin bugetare participativă...

Mureş: Aparate de fitness în parcurile din Sighişoara, proiect prin bugetare participativă inaugurat de municipalitate

Primarul Sighişoarei, Ioan Iulian Sîrbu, a anunţat, marţi, că în câteva parcuri din municipiu au fost amplasate aparate de fitness pentru accesul publicului larg, în urma implementării unui proiect prin bugetare participativă în valoare de 150.000 lei.

‘Prin bugetarea participativă cetăţenii se implică direct în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiţi banii publici în raport cu nevoile locale şi, din anul 2021, Primăria Sighişoara a început să implementeze proiecte prin bugetare participativă. Acesta este al doilea proiect pe care îl implementăm în procesul de bugetare participativă. Am fost finalizat cel de-al doilea proiect, respectiv dotarea cu aparate de fitness a mai multor parcuri din municipiu, valoarea acestuia fiind de 150.000 de lei. Anul trecut am avut un parc în cartierul Ana Ipătescu care este gata şi este extrem de plin de tineri şi de cei în vârstă. În acel cartier nu a existat practic aşa ceva, acum e în premieră şi zilnic e plin de copii. A fost o iniţiativă din partea cetăţenilor, noi ne-am ţinut de cuvânt şi a fost finalizat anul trecut. Anul acesta în bugetarea participativă câştigătorul este un proiect de Pump Track, pentru care vom demara achiziţiile astfel încât până în primăvara anului viitor să fie deja amplasat’, a declarat primarul municipiului Sighişoara, Ioan Iulian Sârbu.

Primarul a subliniat că principala dorinţă a locuitorilor din Sighişoara este amenajarea zonelor de agrement şi de joacă şi că valoarea proiectului Pump Track care urmează să fie implementat în anul 2024 este de aproximativ 200.000 de lei.

Edilul Sighişoarei a mai menţionat că prin acest concept de bugetare participativă, administraţia publică a pus bazele unei relaţii de parteneriat cu cetăţenii, care se pot implica în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţii locale. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks