AcasăStiri generaleNeamţ: Activitatea centrului pentru bătrâni din Pângăraţi, suspendată

Neamţ: Activitatea centrului pentru bătrâni din Pângăraţi, suspendată

Activitatea unui centru pentru persoane vârstnice din Pângăraţi a fost suspendată, în urma controalelor efectuate de autorităţi, din cauza lipsei autorizaţiei sanitare, a declarat prefectul judeţului Neamţ, Adrian-Vasile Niţă.

‘Ca urmare a acestei măsuri, reprezentanţii acestui furnizor de servicii sociale au obligaţia de a pune în aplicare Planul de Urgenţă asumat, fapt ce va conduce la contactarea imediată a aparţinătorilor pentru a analiza posibilitatea reintegrării beneficiarilor în familie sau relocarea acestora în alte centre’, a precizat Adrian-Vasile Niţă.

Presa locală a semnalat faptul că centrul este administrat de Asociaţia ‘Societatea Română de Psihogeriatrie’ Piatra-Neamţ al cărei preşedinte, Romeo Panaintescu, este şi şef Serviciu Evaluare Adulţi în cadrul DGASPC Neamţ. Totodată, soţia lui Romeo Panaintescu este şi directoarea centrului a cărui activitate a fost suspendată.

Pentru relocarea vârstnicilor din centru, Prefectura a contactat DGASPC Neamţ pentru a beneficia de serviciile unor psihologi, iar ISU Neamţ şi SAJ Neamţ vor pregăti mijloace de transport pentru transferul bătrânilor.

Vârstnicii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ sau la Centrul Social ‘Pietricica’ din subordinea Primăriei Piatra-Neamţ.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks