Acasă93Giurgiu: Cinci propuneri de opriri de activitate şi sancţiuni de peste 270.000...

Giurgiu: Cinci propuneri de opriri de activitate şi sancţiuni de peste 270.000 de lei la centre private de asistenţă

Patru opriri temporare de activitate până la remedierea deficienţelor, dintre care două pentru centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor cu dizabilităţi şi două pentru centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice, o propunere de închidere pentru o perioadă de până la şase luni pentru un centru rezidenţial destinat îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice şi 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 271.000 de lei au fost aplicate în judeţul Giurgiu în ultimele 24 de ore de comisiile mixte de control.

‘În perioada 10 – 16 iulie 2023, două comisii mixte de control constituite prin Ordin al prefectului, conform Ordinului ministrului de interne, efectuează verificări la centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice, pentru adulţi cu dizabilităţi şi la centrele de plasament copii, care funcţionează pe raza judeţului Giurgiu. Cele două comisii mixte de control sunt formate din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu. În urma controalelor efectuate la data de 12 iulie 2023, comisiile în cauză au dispus patru opriri temporare până la remedierea deficienţelor, dintre care două pentru centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor cu dizabilităţi şi două pentru centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice, o propunere de închidere pentru o perioadă de până la şase luni pentru un centru rezidenţial destinat îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice’, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

Totodată, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 271 de mii de lei.

Măsurile de oprire temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor şi propunerea de închidere pentru o perioadă de până la şase luni au fost dispuse de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Prefectura Giurgiu a mai menţionat faptul că tot la data de 12 iulie 2023, la sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, una dintre comisii a verificat un centru destinat îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice care deţinea numai acreditare, nu şi licenţă pentru prestarea serviciilor de asistenţă socială. În acest caz, ANPC a dispus măsura de oprire temporară a activităţii până la remedierea deficienţei în cauză.

Totodată, comisia a constatat că viaţa şi sănătatea beneficiarilor acestui centru nu este pusă în pericol.

Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a mai precizat faptul că centrele rezidenţiale verificate la data de 12 iulie 2023 funcţionează în regim privat.

Menţionăm faptul că, un număr de 15 centre publice de asistenţă socială au primit propuneri de oprire temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor şi 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 101.400 de lei, în urma controalelor efectuate în perioada 10-11 iulie. AGERPRES(AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks