AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Cele trei persoane din barca răsturnată pe lacul Colibiţa transportate la...

Bistriţa-Năsăud: Cele trei persoane din barca răsturnată pe lacul Colibiţa transportate la spital au fost externate

Cele trei persoane care au ajuns joi la spitalul din Bistriţa după ce barca în care se aflau pe lacul Colibiţa a fost răsturnată de o vijelie au fost externate, una dintre ele suferind mai multe fracturi, potrivit datelor comunicate vineri, într-o conferinţă de presă, de către prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă.

Prefectul a precizat că, deşi informaţia iniţială era că vijelia a răsturnat două ambarcaţiuni aflate pe lacul Colibiţa, o barcă şi o hidrobicicletă, ulterior s-a constatat că toate cele 12 persoane recuperate din apă fuseseră într-o singură ambarcaţiune.

‘O ambarcaţiune era pe lac în timpul furtunii şi a fost răsturnată. Au fost 11 persoane care beneficiau de o plimbare pe lacul Colibiţa, plus persoana care conducea barca. Toate cele 12 persoane din barcă au ajuns în apă şi au fost recuperate de către două bărci din zonă, fiind preluate apoi de un echipaj al Serviciului Acţiuni Speciale care se afla în zonă. Persoanele din ambarcaţiune au fost evaluate de echipajele medicale. Din datele furnizate de către echipajele medicale, avem trei persoane care au necesitat îngrijiri suplimentare, iar, în urma investigaţiilor, starea acestor persoane este următoarea: un pacient cu o fractură costală şi fractură claviculă imobilizată de ortoped – a plecat la domiciliu, la Bucureşti; un pacient cu imersie în apă, timp scurt, fără probleme – a fost externat din UPU la domiciliu; un pacient cu plagă minoră scalp, suturată, externat din UPU la domiciliu’, a spus Teofil Cioarbă.

Întrebat dacă persoanele aflate în barcă purtau veste de salvare, prefectul a răspuns că, din datele oferite de pasageri, doar cei doi copii aflaţi în grup purtau efectiv echipamentele respective.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a menţionat că a cerut verificarea nu doar a condiţiilor în care s-a produs incidentul de joi de pe lacul Colibiţa, ci şi a modului în care funcţionează toate ambarcaţiunile care prestează servicii turistice în zonă.

‘Ţinând cont şi de evenimentul petrecut ieri (joi – n.r.), am avut o discuţie cu comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Din informaţiile pe care le avem, colegii dumnealui au luat ieri declaraţii pentru persoana care a condus ambarcaţiunea, urmând ca cercetările să fie făcute şi să fie aplicate măsuri în conformitate cu gravitatea faptelor. De asemenea, am solicitat ca, în perioada următoare, să avem misiuni de verificare a tuturor ambarcaţiunilor şi a persoanelor care conduc aceste ambarcaţiuni, pentru a vedea dacă cetăţenii beneficiază de servicii în primul rând specializate şi dacă au dreptul să navigheze pe lacul Colibiţa’, a declarat Cioarbă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks