Acasă55Ambasadoarea Laurence Auer: România şi Franţa acţionează împreună pentru a răspunde crizelor...

Ambasadoarea Laurence Auer: România şi Franţa acţionează împreună pentru a răspunde crizelor care afectează continentul

România şi Franţa acţionează împreună pentru a răspunde crizelor care afectează continentul nostru, a afirmat, vineri, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer.

‘În acest an, când ţările noastre au marcat cea de-a cincisprezecea aniversare a Parteneriatului strategic, mă bucur să sărbătorim prietenia franco-română împreună. Datorită legăturilor noastre profunde şi de încredere, România şi Franţa acţionează împreună pentru a răspunde crizelor care afectează continentul nostru şi pentru a-i consolida securitatea. După Summitul NATO de la Vilnius, pot afirma cu tărie că ţările noastre au dat un răspuns imediat şi multidimensional agresiunii ruse în Ucraina, pentru a apăra împreună Flancul Estic al Europei’, a arătat diplomatul la recepţia de Ziua Franţei.

Ea a amintit faptul că Franţa este prezentă cu 1.300 de militari în România iar, ca naţiune-cadru, ‘împreună cu partenerii noştri din forţa multinaţională, pe care o salut, vom lucra astfel încât grupul de luptă să ajungă la nivel de brigadă’, a completat ea.

Mai mult, ea a reiterat faptul că ţara sa lucrează pentru ‘asigurarea aderării României la spaţiul Schengen şi la OCDE’.

‘Puteţi conta pe sprijinul ţării mele’, a mărturisit Auer.

Ambasadoarea a vorbit despre ‘unitatea şi solidaritatea’ României şi Franţei în faţa ameninţărilor reprezentate de Rusia şi în sprijinul Ucrainei.

‘În ceea ce priveşte Republica Moldova, ajutorul acordat de cele două ţări a contribuit la succesul Summitului Comunităţii Politice Europene din 1 iunie’, a spus Auer.

Ea s-a referit la relaţiile comerciale România – Franţa, dar şi la cele din domeniul cultural, menţionând expoziţia dedicată artistului franco-român Victor Brauner la Timişoara, care este Capitală Europeană a Culturii anul acesta. Ea a amintit că aceasta va fi urmată de o a doua expoziţie, în septembrie, la Centrul Pompidou, dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi.

La final de mandat, diplomatul a vorbit despre legătura sa cu ţara noastră. ‘Am venit în România pentru prima dată când eram copil, alături de bunicul meu, care era originar de aici, şi am trăit aici, timp de trei ani, momente de neuitat. Dumneavoastră sunteţi, oriunde v-aţi afla, principalii actori ai legăturii excepţionale dintre ţările noastre’, a amintit Auer.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks