AcasăStiri generaleBihor: Laura Bretan, în concert evanghelistic, la Oradea

Bihor: Laura Bretan, în concert evanghelistic, la Oradea

Peste 1.000 de persoane au asistat duminică seara la evenimentul – concert evanghelistic organizat în Cetatea Oradea de Comunitatea penticostală de Oradea, avându-i ca protagonişti pe soprana Laura Bretan, cântăreţii Gabi Buzguţa, Amalia Decean şi un cor de 70 de tineri, Bethany United, din Chicago.

Invitatul întâlnirii a fost pastorul Luigi Miţoi, care a susţinut, timp de o oră, o predică sub genericul ‘Priorităţi în conflict’.

‘Vă mulţumesc pentru că sunteţi azi, aici şi faceţi din evenimentul acesta o sărbătoare, una care rupe obişnuitul, rupe rutina, care uneori se aşează în bisericile locale unde ne închinăm. Titlul acestui turneu este ‘Dumnezeu a întrebat de tine’. Sau ‘Dumnezeu întreabă de noi’. Adevărul este că noi suntem nişte căutători de fericire. De când ne naştem, alergăm după ea sperând că ne vom împlini visul. Suntem purtători de doruri şi vise încă neîmplinite. Şi dorinţa noastră de a trăi trece dincolo de limitele vieţii noastre care este atât de scurtă. Şi probabil se duc până în veşnicie. O veşnicie care credem că există, care sperăm că există şi că şi noi vom fi acolo, împreună cu Domnul acestei veşnicii’, şi-a început pastorul cuvântarea.

De foarte multe ori, a spus acesta, în viaţa omului apar priorităţi în conflict, la care, în tensiunea vieţii, omul nu ştie la care să renunţe.

‘Ne căsătorim, dar vrem să ne păstrăm libertatea pe care o aveam înainte de căsătorie. Vrem să fim bogaţi, dar vrem să avem şi timp liber la dispoziţie. Şi aş putea înşira multe exemple’, a exemplificat pastorul.

El a continuat vorbind despre conflictul dintre vindecarea trupului şi mântuirea sufletului.

‘Ce este mai important? Să-ţi fie mântuit copilul sau să îţi fie vindecat copilul? Ştiu că se doresc amândouă, dar haideţi să presupunem un scenariu în care numai un singur lucru se poate întâmpla din cele două. Pentru care ai opta? Dacă eşti sănătos, ştiu că ai opta pentru mântuire, dar dacă eşti bolnav, ai opta pentru vindecare. Uneori suntem în stare să dăm Cerul pentru Pământ, în timp ce ne închinăm lui Dumnezeu şi ne rugăm. Pur şi simplu, nu mai avem timp pentru Cer, dar avem 24 de ore, pentru Pământ. Şi Dumnezeu din ceruri ne vede. Singura problemă e că Dumnezeu ne vede. Mă şi mir că mai întreabă de noi. Poate iau prea mult apărarea lui D-zeu. Oare El are nevoie de treaba asta?’, a afirmat pastorul.

Evenimentul evanghelic a început şi s-a încheiat în ‘coperţi’ muzicale, cuprinzând la mijloc predica pastorului. La început, timp de o oră, şi-au dat concursul invitaţii solişti – Laura Bretan, Gabi Buzguţa, Amalia Decean, împreună cu corul tinerilor din Chicago, toţi membri ai Comunităţii penticostale. Ei au interpretat piese muzicale cu texte religioase.

Născută într-o familie penticostală, tânăra soprană Laura Bretan a fost botezată la 19 ani, în acest cult, în septembrie 2021, împreună cu sora ei mai mică, Estera. Ritualul a avut loc la Biserica Betania din Chicago, iar la ceremonia care a durat peste patru ore au participat peste 100 de persoane.

La final, pe fundal muzical, mai multe persoane din public s-au prezentat în faţa scenei pentru a fi binecuvântaţi de pastorul Luigi Miţoi şi pentru a-şi mărturisi credinţa.

Turneul ‘Dumnezeu a întrebat de tine’ a început la Sibiu, pe 13 iulie, a continuat la Piteşti, în 14 iulie, Turda, 15 iulie şi Oradea, 16 iulie. Vor urma oraşele Caran-Sebeş, 18 iulie, Craiova, 19 iulie şi la final, Drobeta – Turnu Severin, în 20 iulie.

Turneul este organizat de Comunităţile penticostale regionale şi locale, împreună cu Misiunea Betania Chicago, intrarea fiind gratuită la toate evenimentele turneului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks