AcasăStiri generaleGiurgiu: Culturi de grâu, vegetaţie uscată şi stuf, pe o suprafaţă de...

Giurgiu: Culturi de grâu, vegetaţie uscată şi stuf, pe o suprafaţă de peste 42 de hectare, au ars în incendii în ultimele 24 de ore

O suprafaţă de peste 42 de hectare de culturi de grâu, vegetaţie uscată, stuf şi peste 1.300 de kilograme de gunoi menajer au ars în ultimele 24 de ore în municipiul Giurgiu şi alte cinci localităţi din judeţul Giurgiu din cauza unor incendii provocate de focul deschis în spaţii deschise.

‘Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată, mirişte, culturi de grâu şi resturi menajere, în municipiul Giurgiu şi în localităţile: Vânătorii Mici, Vieru, Remuş, Buturugeni, Malu. Cele mai mari incendii au fost la Vânătorii Mici unde a ars o suprafaţă de aproximativ 15 hectare de vegetaţie uscată, în municipiul Giurgiu unde a ars cantitatea de peste 1.300 de kilograme de gunoi menajer, la Buturugeni unde a ars o suprafaţă de cinci hectare de vegetaţie uscată, la Malu o suprafaţă de 20 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf şi la Vieru o suprafaţă de un hectar de cultură de grâu’, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ISU Giurgiu.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, şi din cadrul Staţiei Mihăileşti, cu nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks