AcasăStiri generaleBihor: Şcolile speciale din judeţ - modernizate printr-un proiect al CJ, cu...

Bihor: Şcolile speciale din judeţ – modernizate printr-un proiect al CJ, cu finanţare din PNRR

Cele şase şcoli speciale din judeţul Bihor vor fi modernizate de Consiliul Judeţean care a obţinut o finanţare de 5,7 milioane de lei, din fonduri europene, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit CJ Bihor, valoarea contractului de finanţare pentru proiectul ‘Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ din Judeţul Bihor’ este 5.723.225,27 de lei cu TVA inclus. Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 100% prin Componenta 5 – Educaţie din PNRR.

Finanţarea se referă la un total de opt unităţi, respectiv şase şcoli speciale – cinci centre şcolare incluzive, patru din Oradea, unul din Popeşti şi Liceul Tehnologic Special Nr. 1 Oradea, alături de care au fost incluse Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Curăţele (a cărei conducere a solicitat modernizări pentru unitatea de învăţământ).

Cele opt unităţi vor beneficia de: echiparea unui atelier de practică din unitatea de învăţământ profesional şi tehnic, cuprinsă în proiect, de echiparea a 4 laboratoare de informatică din 4 unităţi de învăţământ şi dotarea cu mobilier specific în 88 de săli din 7 unităţi de învăţământ. Proiectul va mai asigura finanţare pentru achiziţia de echipamente TIC pentru 95 de săli, conform nevoilor identificate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, dotarea a 17 cabinete şcolare/psihopedagogice/logopedie, echiparea a două săli de sport/activităţi extraşcolare. De asemenea, se vor crea trei noi cabinete de consiliere şi asistenţă psihopedagogică/multifuncţionale (de sprijin, logopedice şi alte terapii specifice) în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks