AcasăStiri generaleCălăraşi: Trei persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri şi punerea la...

Călăraşi: Trei persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri în Călăraşi şi Bucureşti şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consum de cocaină, se arată într-un comunicat al DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi transmis, vineri, AGERPRES.

‘La data de 3 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri (12 acte materiale). S-a reţinut faptul că, începând cu anul 2022, unul dintre inculpaţi şi-a pus la dispoziţie locuinţa unor persoane din anturaj, în scopul consumului de cocaină’, precizează reprezentanţii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Conform sursei citate, cei trei inculpaţi au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cocaină, unor persoane din judeţul Călăraşi şi municipiul Bucureşti, cu sume cuprinse între 400-500 de lei doza.

‘Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, au pus în aplicare un număr de 19 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, fiind identificate şi ridicate cantitatea de 1.058,98 grame cocaină, 2 doze de cocaină, sumele de 131.550 de lei şi 5.805 euro, un grinder, 2 cântare electronice de precizie şi mai multe obiecte utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor’, mai anunţă DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventive a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Bucureşti, SCCO Ialomiţa, SCCO Teleorman şi SCCO Ilfov şi al jandarmilor din cadrul BSIJ Bucureşti şi IJJ Călăraşi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks