Acasă55Peer Gebauer: România - partener şi aliat esenţial al Germaniei; colaborăm în...

Peer Gebauer: România – partener şi aliat esenţial al Germaniei; colaborăm în baza unei relaţii de mare încredere

Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, a reiterat, joi, sprijinul ţării sale pentru aderarea României la Schengen, la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, transmite un comunicat al misiunii diplomatice la Bucureşti.

La întâlnire a participat şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Potrivit reprezentanţei diplomatice a Germaniei la Bucureşti, dialogul dintre oficiali s-a axat pe ‘provocările deosebite’ în materie de securitate din regiunea Mării Negre. Ambasadorul Gebauer a mulţumit României pentru sprijinul acordat Ucrainei şi Republicii Moldova de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, o importanţă specială revenind sprijinului României pentru exportul de cereale din Ucraina prin intermediul European Solidarity Lanes, precum şi prin extinderea infrastructurii necesare, arată sursa citată.

Inerlocutorii au amintit că pe 28 şi 29 septembrie va avea loc, la Berlin, o conferinţă economică germano-română, ‘menită să stimuleze cooperarea şi investiţiile din cele două ţări’.

Ambasadorul Gebauer şi-a exprimat, din nou, speranţa ca România să adere cât mai curând la spaţiul Schengen, dând asigurări cu privire la sprijinul Germaniei pentru acest obiectiv.

‘România este un partener şi un aliat esenţial al Germaniei, cu care colaborăm atât economic, cât şi în ceea ce priveşte securitatea şi politica europeană, în baza unei relaţii de mare încredere’, a transmis ambasadorul german.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks