AcasăStiri generaleGiurgiu: 64 de absolvenţi au absentat de la proba obligatorie a profilului...

Giurgiu: 64 de absolvenţi au absentat de la proba obligatorie a profilului la bacalaureat

Un număr de 64 de absolvenţi de liceu înscrişi la cea de-a doua probă a bacalaureatului din sesiunea august în judeţ au absentat joi de la proba obligatorie, conform profilului, a anunţat IŞJ Giurgiu.

‘Astăzi a avut loc cea de-a doua probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat – sesiunea august 2023 la disciplina obligatorie conform profilului, este vorba de matematică şi pentru profilul uman, istorie. În judeţul Giurgiu s-au înscris 325 de candidaţi la această probă, dar au fost prezenţi doar 261. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru copiat’, a declarat purtătoarea de cuvânt a IŞJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Conform datelor înregistrate şi transmise de unităţile şcolare cu nivel liceal din judeţul Giurgiu, 504 candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele examenului de bacalaureat din sesiunea august, integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare.

Examenele sunt susţinute în două centre, Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bolintin Vale şi Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu.

La proba de Limba şi literatura română s-au înscris 284 de absolvenţi de liceu, dintre care 40 au absentat. Niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru copiat. Pentru proba la alegere a profilului şi specializării, care va avea loc vineri, sunt înscrişi 308 candidaţi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 25 august, până la ora 12,00.

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi.

Examenul naţional de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu cinci la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media şase la probele scrise. AGERPRES( AS- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks