AcasăStiri generaleIaşi: Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti a avut o întrevedere cu primarul...

Iaşi: Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti a avut o întrevedere cu primarul Chirica

Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti, Marios Kountourides, a avut, luni, o întrevedere cu primarul Mihai Chirica, în care oficialul cipriot a afirmat că se simte foarte legat de Iaşi pentru istoria şi spiritualitatea sa, precum şi pentru modul cum Iaşiul onorează personalităţi importante pentru Cipru.

‘Este vorba în principal de primul Episcop al Ciprului, Kyprianos, a cărui statuie a fost amplasată în Piaţa Elenismului, personalitate de anvergură care a studiat teologia şi filologia în limba greacă la Academia Domnească din Iaşi, oraş în care s-a format ca preot’, a declarat primarul Mihai Chirica, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti a propus o serie de proiecte concrete de relansare a relaţiilor între oraşul nostru şi Cipru, precum înfrăţirea municipiului Iaşi cu un oraş cipriot, identificarea studenţilor ciprioţi din Iaşi şi iniţierea unor programe de schimburi academice între universităţile ieşene şi cele din Cipru şi crearea de contacte directe între acestea, municipalitatea ieşeană şi ambasadă.

‘Excelenţa Sa a subliniat importanţa promovării diplomaţiei culturale prin organizarea de evenimente culturale comune, la Iaşi sau in Cipru, precum şi punerea în valoare a strânselor legături ecleziastice, prin promovarea ortodoxismului comun şi a turismului religios. În condiţiile în care în România funcţionează peste 6.000 de companii cu capital cipriot, iar in Cipru trăiesc şi lucrează peste 50.000 de români, care sunt foarte bine integraţi, Ambasadorul a menţionat noi oportunităţi de afaceri, atât în domeniul digitalizării serviciilor, cât şi în cel energetic, cu accent pe dezvoltarea economiei verzi’, menţionează sursa citată.

Marios Kountourides a promis să revină cât mai curând la Iaşi şi să se implice activ în organizarea unor evenimente culturale comune.

‘Mi-am arătat disponibilitatea şi deschiderea pentru aceste idei şi am propus chiar crearea unei reţele a primarilor din regiune care să promoveze valorile culturale specifice şi autentice şi să contribuie la strângerea relaţiilor între popoarele noastre. Îi mulţumesc Excelenţei Sale pentru vizită, îmi doresc să concretizăm cât mai multe dintre proiectele creionate şi îl aştept cu drag să revină în oraşul nostru’, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks