Acasă93Covasna: Protest al angajaţilor DSVSA în faţa sediilor partidelor aflate la guvernare

Covasna: Protest al angajaţilor DSVSA în faţa sediilor partidelor aflate la guvernare

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna au pichetat, în cursul zilei de miercuri, sediile organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă care propune o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, ce le-ar putea afecta activitatea şi veniturile salariale.

În memoriul semnat de preşedintele Sindicatului Veterinarilor din cadrul DSVSA Covasna, Bota Zoltan, se menţionează, printre altele, că reducerea veniturilor salariale ale angajaţilor din sistem, precum şi blocarea tuturor posturilor vacante sunt de neacceptat, menţionând că aplicarea măsurilor prevăzute în proiectul de ordonanţă ar putea avea efecte extrem de grave asupra economiei României.

‘Am pichetat azi sediile partidelor aflate la guvernare, am fost aproape 50 de persoane, angajaţi, membri de sindicat din cadrul DSVSA Covasna. Am înaintat conducerii PSD Covasna o scrisoare de protest, iar mâine, la ora 11, ne vom întâlni şi cu conducerea PNL, care astăzi nu a venit’, a declarat Bota Zoltan.

Acesta a mai menţionat că angajaţii din domeniu sunt ‘profund îngrijoraţi’ de măsurile prevăzute de proiectul de ordonanţă de urgenţă, pe considerentul că ‘destructurarea’ serviciilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor ar putea ‘duce în colaps economia României’.

‘Subliniem faptul că măsurile de comasare şi/sau de destructurare a Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi implicit a DSVSA propuse prin proiectul de ordonanţă de urgenţă sunt de natură a afecta capacitatea serviciilor sanitar-veterinare din România de a-şi îndeplini responsabilităţile ce le revin conform aquis-ului UE pentru supravegherea sănătăţii animalelor şi garantarea siguranţei alimentare în vederea protecţiei sănătăţii consumatorului, respectiv garantarea comerţului României în cadrul pieţei unice comunitare cu animale şi alimente’, se arată, printre altele, în documentul menţionat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks