AcasăStiri generaleIPJ Ilfov: Doi tineri, reţinuţi după ce au condus băuţi; unul dintre...

IPJ Ilfov: Doi tineri, reţinuţi după ce au condus băuţi; unul dintre ei ar fi acroşat un pieton şi ar fi fugit

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti, după ce s-ar fi urcat la volan sub influenţa alcoolului, unul dintre aceştia acroşând un pieton şi fugind de la locul accidentului, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au continuat şi în ziua de sâmbătă activităţile desfăşurate în cadrul acţiunii ‘Blocada’, având în atenţie prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, dar şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Sursa citată arată că, pe de o parte, în scop preventiv, poliţiştii rutieri au informat conducătorii auto cu privire la noile modificări aduse prin ‘Legea Anastasia’, care prevede că o persoană care conduce sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive sau care conduce fără drept şi care a provocat un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnată la închisoare cu executare.

Pe de altă parte, pe lângă neregulile constatate în teren, poliţiştii ilfoveni au intervenit la sesizările prin 112, astfel că, în urma intervenţiilor şi activităţilor procedurale efectuate în două cazuri privind accidente rutiere, au identificat, depistat, probat şi dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi tineri, de 19 şi 22 de ani, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii a câte patru infracţiuni fiecare, se menţionează în comunicat.

‘Sâmbătă, în jurul orei 01,30, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, pe DJ 101 C, din Siliştea Snagovului, s-a produs un eveniment rutier. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Snagov, care au stabilit faptul că un autoturism, în timp ce se deplasa pe DJ 101 C, din direcţia DN1 către comuna Gruiu, la km 6+700, a intrat pe contrasens, după care a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. În autoturism se afla persoana care a condus autovehiculul, respectiv un tânăr de 19 ani, acesta rămânând încarcerat. Victima a fost extrasă din autoturism de către pompierii ISUBIF’, se menţionează în comunicat.

Poliţiştii au procedat la testarea tânărului cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, în urma verificărilor efectuate, aceştia au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.

Totodată, poliţiştii au stabilit că tânărul ar fi sustras autoturismul în scopul folosirii pe nedrept, de la colegul său, care, ulterior, a formulat plângere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

De asemenea, la faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat victima la spital.

În urma probatoriului administrat sâmbătă, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a tânărului respectiv.

Duminică, bărbatul urmează să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri vizând măsurile preventive, menţionează IPJ Ilfov, care adaugă că poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă şi furt în scop de folosinţă.

Tot sâmbătă, în jurul orei 04,59, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o persoană cu privire la faptul că pe DJ 200 A, din comuna Petrăchioaia-Afumaţi, un autoturism a acroşat un pieton, după care a părăsit locul accidentului.

‘La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din Voluntari, care au identificat victima, au constatat că autoturismul implicat în accident nu era prezent la faţa locului şi, în continuare, au desfăşurat activităţile specific din competenţă. Echipajul medical sosit la faţa locului a transportat victima la un spital din Bucureşti’, transmite IPJ Ilfov.

Poliţiştii rutieri din Voluntari au depistat pe o stradă din apropierea locului accidentului atât autoturismul, cât şi un tânăr, în vârstă de 22 de ani, bănuit că ar fi condus autovehiculul.

Bărbatul a fost condus la două spitale din Bucureşti pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei alcoolemiei şi a substanţelor psihoactive în organism. Rezultatele preliminare au indicat faptul că tânărul ar fi consumat alcool, peste limita legală, respectiv de 0,80 g/l alcool pur în sânge, arată sursa citată.

De asemenea, din verificări a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii rutieri din Voluntari au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului şi duminică, acesta urmează să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, informează IPJ Ilfov.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks