AcasăStiri generaleSatu Mare: Trei zile de ritmuri balcanice şi mediteraneene la World Music...

Satu Mare: Trei zile de ritmuri balcanice şi mediteraneene la World Music Festival

Mai multe concerte ale unor trupe din zona balcanică-mediteraneeană vor avea loc în weekend în municipiul Satu Mare, în cadrul celei de-a doua ediţii a

World Music Festival, au anunţat, luni, reprezentanţii Centrului Cultural ‘G.M. Zamfirescu’, printr-un comunicat de presă.

‘Timp de trei zile, parcul din jurul Turnului Pompierilor se umple din nou cu ritmuri balcanice, mediteraneene şi speciale! După succesul primei ediţii din 2022, în perioada 8-10 septembrie 2023, Primăria Municipiului Satu Mare şi Centrul Cultural ‘G.M. Zamfirescu’ readuce la Satu Mare cei mai cunoscuţi artişti world music. Cu ocazia World Music Festival, alături de artiştii autohtoni, vor evolua pe scenă la Satu Mare şi muzicieni cunoscuţi pe plan internaţional, care vor încânta publicul cu melodii în ritmuri ce se îmbină din sinergia diferitelor culturi. Fără îndoială, invitatul special al evenimentului din acest an este cel pe care-l putem recunoaşte din filmele Emir Kusturica, Boban Markovic Orkestar. Formaţia sârbă aduce la Satu Mare muzica gipsy plină de culoare şi tradiţie în acelaşi timp, inspirată de influenţele balcanice redate de trompetă, ritmuri pe care e imposibil să nu dansezi’, precizează sursa citată.

De asemenea, vor concerta cei de la RotFront ‘Emigrantski Raggamuffin Kollektiv’, o formaţie de petrecere est-europeană, care îmbină într-un mod eclectic unele dintre cele mai interesante stiluri muzicale, precum reggae, ska, punk, hip-hop şi klezmer.

‘Lumea mediteraneană vine la Satu Mare prin artiştii formaţiei Fanfara Station. Aceştia ne oferă o experienţă complexă prin sinergia ritmurilor sud-italiene şi nord-africane, muzică adusă publicului sătmărean în acest an pe scena World Music Festival. Nataly Oryon este o cântăreaţă din Israel, care soseşte la Satu Mare alături de trupa ei din sfera mediteraneană. Vocea ei minunată a cucerit deja numeroase inimi din întreaga lume. Melodiile interpretate la concertele ei sunt o combinaţie perfectă între linia sentimentală şi impulsul dat de groove. ‘Altfel’ este ceea ce defineşte formaţia sibiană Domino. Unicitatea muzicii lor constă în varietatea stilurilor muzicale şi a instrumentelor care se împletesc în toate melodiile interpretate de aceştia, instrumente precum ţambalul, chitara bass, trompetă şi tobele. Deva îşi va călăuzi spectatorii cu muzica sa deosebită pe meleaguri străvechi. Lumea muzicală a tinerei artiste de numai 23 de ani este inspirată din pulsul bass-ului, misticismul muzicii electronice şi folkul maghiar’, a mai transmis Centrul Cultural ‘G.M. Zamfirescu’. AGERPRES / (AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks