Acasă55Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Bariere economice şi stereotipuri de gen...

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Bariere economice şi stereotipuri de gen împiedică implicarea femeilor în profesie

Multiple bariere economice, culturale, sociale şi stereotipuri de gen continuă să împiedice implicarea femeilor în profesie, a declarat marţi şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Ea a spus, în cadrul unei conferinţe, că atunci când femeile sunt alese în funcţii politice, sănătatea, educaţia şi bunăstarea socială se îmbunătăţesc, se înregistrează progres în ceea ce priveşte buna guvernare şi lupta împotriva corupţiei, iar politicile sunt mai variate şi sensibile la gen.

Ramona Chiriac a punctat că, atunci când mai multe femei sunt active în mediul de afaceri, sectorul devine mai incluziv şi mai corect.

Potrivit şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România, când mai multe femei sunt implicate în securitate, rezultatele sunt mai sustenabile, incluzive şi de lungă durată.

Mai mult decât atât, Ramona Chiriac a atras atenţia că liderii feminini de astăzi pot ajuta la deschiderea unui drum pentru alte femei şi fete care aspiră să devină liderii politici şi factorii de decizie de mâine.

Ramona Chiriac a menţionat că un studiu recent arată că în Romania mai mult de o treime dintre firmele active pe piaţa locală au acţionari sau asociaţi femei, în timp ce două din trei startup-uri au fost fondate de femei în 2022.

Ea a adăugat că femeile încă sunt subreprezentate în consiliile de administraţie ale marilor companii şi în poziţiile de director executiv/preşedinte, dar procentajul celor care au un rol strategic este deasupra mediei europene în Romania şi deşi ţara noastră se clasează printre ultimele din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte indicele egalităţii de gen, femeile au la dispoziţie o serie de iniţiative şi comunităţi care le pot oferi sprijin financiar, posibilităţi de networking, know-how şi exemple de bune practici pentru succesul în afaceri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks