Atmosfera târgului din Zalău, specifică începutului de secol XX, va fi reconstituită în cadrul unui eveniment ce include târgurile de olari, de meşteşugari şi de producători din judeţul Sălaj, ateliere de pictură şi olărit şi spectacole stradale, în perioada 15-17 septembrie, zona pietonală nou amenajată din centrul municipiului.
Ajuns la a VIII-a ediţie, evenimentul ‘Haidaţ’ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană’ este organizat de Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Zalău, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ţara Silvaniei.
Potrivit precizărilor făcute miercuri, de organizatori, într-o conferinţă de presă, evenimentul va fi deschis vineri, 15 septembrie, printr-un simpozion cu specialişti din Transilvania, consacrat breslelor olarilor şi meşteşugului producerii de ceramică.
În 16 şi 17 septembrie, în zona pietonală nou amenajată vor avea loc spectacole stradale, ateliere pentru copii, târgurile de olari, de meşteşugari şi de producători, un concert şi un spectacol cu foc.
‘Târgul se caracterizează prin interacţiune, prin bună dispoziţie, inclusiv prin elemente din acestea. De aceea, târgul era, poate, cel mai socializant moment din viaţa unei comunităţi, aşa că avem toate premisele să încercăm să surprindem şi noi această atmosferă. Sigur, în principal prin prezenţa producătorilor, pentru că asta este prima menire, menirea economică a unui târg, prin prezenţa producătorilor şi prin prezenţa meşterilor din care activează în judeţul Sălaj’, a precizat, în conferinţa de presă, managerul Muzeului Judeţean Zalău, Corina Bejinariu.
Cei prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea să participe şi la o tombolă, unde vor putea câştiga bilete la o excursie pe care CNIPT Zalău o va organiza în această toamnă la obiective turistice din Sălaj.