Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a depus, joi, la sediul Primăriei Municipiului Craiova, documentaţia necesară pentru eliberarea autorizaţiei de construire a complexului sportiv multifuncţional, care se construi pe amplasamentul fostului Stadion ‘Tineretului’.
Noua bază, cu o suprafaţă desfăşurată totală de aproape 35.000 de metri, a fost proiectată pentru competiţii sportive naţionale şi internaţionale pentru ciclism şi atletism, fiind singura din ţară în interiorul căreia se va amenaja un velodrom.
‘Singurul complex sportiv din România cu velodrom indoor este cu un pas mai aproape de realizare. Am depus astăzi personal documentaţia şi cererea pentru eliberarea autorizaţiei de construire la Primăria Municipiului Craiova pentru complexul multifuncţional, care se va ridica pe amplasamentul fostului Stadion ‘Tineretului’. Odată obţinută această autorizaţie, demarăm procedura de atribuire a contractului de execuţie şi sperăm ca, în următoarele luni, să deschidem şantierul viitoarei arene sportive’, a spus preşedintele CJ Dolj.
Complexul va avea suprafeţe de joc certificate pentru competiţii internaţionale de ciclism şi atletism de categoria I, desfăşurate pe una dintre cele mai mari suprafeţe acoperite din ţară. ‘Pista de ciclism este singura de acest tip din România, cu caracteristici unice faţă de velodromurile indoor de la Plovdiv şi Budapesta. În plus, vor putea fi montate suprafeţe de joc pentru orice tip de sport de sală. Capacitatea noii săli va fi de aproape 7.000 de locuri.
‘Reuşim astfel să coagulăm un pol sportiv în Craiova, un complex care să întregească obiectivele destinate sportului de performanţă deja realizate de administraţia Lia Olguţa Vasilescu: Stadionul de fotbal ‘Ion Oblemenco’, Stadionul de Atletism şi Sala Polivalentă’, a mai adăugat Cosmin Vasile.
La sfârşitul lunii martie, CJ Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea complexului multifuncţional, potrivit căruia va fi realizată o bază sportivă cu parter, subsol şi trei etaje, iar pe lângă pista de atletism şi velodrom va include zone pentru probe precum săritura în înălţime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutăţii.
Investiţia are o valoare totală estimată la aproximativ 370 milioane de lei, inclusiv TVA. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)