AcasăPoliticaAdrian Veștea, ministrul Dezvoltării: România și Japonia, parteneriate în domeniul cercetării și...

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: România și Japonia, parteneriate în domeniul cercetării și dezvoltării și al reducerii riscului seismic

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. domnul Hiroshi Ueda.

România și Japonia, parteneriate în domeniul cercetării și dezvoltării și al reducerii riscului seismic.

În cadrul întâlnirii, am discutat despre două domenii de interes comun pentru România și Japonia: cercetarea și dezvoltarea și reducerea riscului seismic.

”În domeniul cercetării și dezvoltării, am convenit asupra unor colaborări pentru construirea unui centru de producție de optică de mare putere, în sprijinul activităților experimentale cu laseri de mare putere de la ELI-NP de la Măgurele.

Acest centru va fi o investiție importantă pentru România, care va contribui la crearea de noi oportunități de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor de ultimă oră.

De asemenea, am convenit asupra organizării unei conferințe româno-japoneze pe problematica reducerii riscului seismic al clădirilor. Japonia are o experiență vastă în acest domeniu, iar cooperarea cu experții japonezi ne va ajuta să îmbunătățim programele guvernamentale de reducere a riscului seismic și să facem România mai sigură.

Aceste colaborări sunt importante pentru România, deoarece ne ajută să dezvoltăm infrastructura și tehnologia țării noastre și să ne îmbunătățim siguranța.”, a declarat ministrul liberal Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Articolul Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: România și Japonia, parteneriate în domeniul cercetării și dezvoltării și al reducerii riscului seismic apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks