AcasăStiri generaleSălaj: Premii în bani pentru absolvenţii cu media de 10 la evaluarea...

Sălaj: Premii în bani pentru absolvenţii cu media de 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat

Cei şapte absolvenţi de gimnaziu şi patru de liceu din Sălaj care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat, în anul şcolar 2002-2023 au fost recompensaţi financiar pentru rezultatele obţinute, în cadrul unei festivităţi desfăşurată, luni, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sălaj.

Absolvenţii de gimnaziu au fost recompensaţi de către Ministerul Educaţiei cu câte 2.000 de lei, iar cei de liceu cu câte 5.000 de lei.

‘Astăzi avem bucuria să îi premiem pe elevii deosebiţi ai judeţului Sălaj. Mă refer la cei care au obţinut rezultate de 10 la testele naţionale şi cei care au obţinut rezultate de 10 la examenul de Bacalaureat (…) Eu îmi doresc astăzi să felicit toţi profesorii care au participat, pentru că este o piramidă ca să se obţină note de 10 – munca lor a fost extraordinară, să-i felicit pe elevi, pentru că au fost consecvenţi, pentru că au înţeles că menirea lor este să înveţe şi să aibă aceste rezultate deosebite. Sigur că noi, inspectoratul, ne dăm tot concursul, şcolile la rândul lor la fel, dar orice am vrea noi să facem, dacă nu există voinţă din partea elevilor, toată munca noastră este în zadar’, a precizat, în cadrul ceremoniei, inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean.

Medii de 10 la Evaluarea Naţională au fost obţinute, în acest an, de Micle Andrei, Pop Daria Ioana şi Ştroia Naomi, elevi de la Şcoala Gimnazială ‘Gheorghe Lazăr’ Zalău; Margin Ilinca, de la Şcoala Gimnazială ‘Simion Bărnuţiu’ Zalău; Ţoc Ana-Maria, de la Şcoala Gimnazială ‘Mihai Eminescu’ Zalău; Ciurbe Nicolae Liviu, de la Colegiul Naţional ‘Silvania’ Zalău şi Vaida Dacian, de la Şcoala Gimnazială ‘Gheorghe Şincai’ Bobota.

La bacalaureat au obţinut medii de 10 Alisa Roberta Andreica, Ştefan Pop şi Paul Prodan, de la Colegiul Naţional ‘Silvania’ Zalău, precum şi Alexandra Ştefania Berar, de la Liceul Teoretic ‘Ion Agârbiceanu’, Jibou.

‘Dragii mei colegi, şi cei mici, dar şi cei mai mari. În primul rând vreau să vă felicit pe voi, pentru că ştiu că acest rezultat înseamnă o muncă foarte, foarte mare şi că aţi lucrat foarte mult ca să ajungeţi aici. Pot să spun că liceul a fost una dintre cele mai frumoase experienţe prin care am trecut. De aceea, vreau să mă adresez celor din clasa a 9-a. E o dorinţă şi rugămintea mea faţă de voi, să nu lăsaţi absolut niciun impediment să vină în calea voastră pentru că voi puteţi şi veţi reuşi să faceţi exact tot ceea ce vă propuneţi. Credeţi-mă pe cuvânt, pentru că eu am pornit de jos şi am ajuns aici’, a precizat, la rândul ei, Alisa Roberta Andreica. AGERPRES / (A – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks