AcasăStiri generaleBihor: Universitatea din Oradea va găzdui, în 29 septembrie, 'Noaptea Cercetătorilor Europeni'

Bihor: Universitatea din Oradea va găzdui, în 29 septembrie, ‘Noaptea Cercetătorilor Europeni’

Universitatea din Oradea va fi din nou gazdă a evenimentului ‘Noaptea Cercetătorilor Europeni’, cel mai cunoscut şi longeviv eveniment de promovare a ştiinţei şi cercetării din ţara noastră, ce va avea loc vineri 29 septembrie, începând cu ora 17:00, în sala polivalentă a universităţii.

‘Foarte apreciată de public, încă de la prima sa ediţie, care a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetătorilor Europeni este o iniţiativă a Comisiei Europene. Succesul acestei iniţiative se datorează caracterului său inovativ, prin care ştiinţa a devenit accesibilă tuturor. În cadrul evenimentului, vizitatorii pot lua parte la activităţi ştiinţifice ce combină educaţia cu divertismentul, pot vizita expoziţii, pot urmări experimente în care publicul este implicat activ, pot participa la conferinţe, prezentări, jocuri şi concursuri,’ a informat, într-un comunicat, Biroul de presă al universităţii.

Concursurile şi surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din toate cele 27 de localităţi partenere: Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Făgăraş, Galaţi, Hunedoara, Mediaş, Oradea, Petrila, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Târgovişte, Târgu Neamţ, Târgu Jiu, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău.

Intrarea la evenimente este liberă, iar detalii privind programul şi activităţile din fiecare oraş se regăsesc pe site-ul noapteacercetatorilor.eu.

Universitatea din Oradea va reveni, în curând, cu detalii legate de agenda locală a acestui eveniment, se mai precizează în comunicat.

‘Noaptea Cercetătorilor Europeni’ se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie şi atrage anual peste 1,5 milioane vizitatori.

Ediţia 2023 a ‘Nopţii Cercetătorilor Europeni’ se organizează în 26 ţări. Peste 400 de oraşe din Europa şi nu numai vor fi gazde ale acestui eveniment ce îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks