AcasăStiri generaleHarghita: Amenzi de aproape 400.000 lei, în urma controalelor la staţiile de...

Harghita: Amenzi de aproape 400.000 lei, în urma controalelor la staţiile de carburanţi

Echipele de control care verifică staţiile de carburanţi din Harghita au aplicat, până în prezent, amenzi de aproape 400.000 lei, pentru diverse nereguli constatate, a informat, joi, Instituţia Prefectului.

‘La nivelul judeţului Harghita continuă activităţile de control la instituţiile publice şi operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL). În perioada 30 august – 19 septembrie 2023, comisia mixtă de control a efectuat 162 de controale la instituţii publice, operatori economici şi mijloace de transport şi a aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale din care 63 avertismente scrise şi 35 amenzi in valoare de 399.700 lei’, se arată într-un comunicat de presă.

Printre deficienţele constatate se numără lipsa planurilor de evacuare la incendiu, depozitarea necorespunzătoare a materialelor sau depozitarea pe căile de evacuare în caz de situaţii de urgenţă sau lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

De asemenea, membrii echipelor de control au mai constatat că nu se respectau timpii de repaus pe perioada efectuării transporturilor, se utilizau echipamente de protecţie necorespunzătoare sau acestea lipsea iar în unele situaţii depozitarea buteliilor nu era corespunzătoare.

Potrivit sursei citate, nu s-a întocmit încă nici un dosar penal şi nu a fost suspendata până în acest moment activitatea la nici o entitate supusă controlului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks