AcasăStiri generaleSatu Mare: Plan de intervenţie al instituţiilor pentru problemele semnalate în şcoli

Satu Mare: Plan de intervenţie al instituţiilor pentru problemele semnalate în şcoli

Autorităţile din judeţul Satu Mare au pregătit o procedură de intervenţie în cazul semnalării unor probleme privind consumul de droguri sau acte de violenţă în şcoli sau în zonele apropiate acestora, la numărul unic 119, a anunţat prefectul Radu Roca, joi, într-o conferinţă de presă.

‘Am emis un ordin de prefect prin care anunţăm acel numărul unic de telefon 119 prin care pot fi semnalate probleme sau derapaje, probleme legale de consumul şi traficul de droguri precum şi alte aspecte legate de violenţa în şcoli. (…) Cine poate sesiza aceste cazuri: orice persoană fizică sau juridică, inclusiv copilul, care are o suspiciune în legătură cu existenţa unei situaţii de copil care necesită o intervenţie specializată. Ce se sesizează: se sesizează cazurile de potenţiali consumatori de stupefiante şi substanţe psihotrope şi a victimelor traficului de persoane, discriminare, care au avut loc în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ’, a spus prefectul Radu Roca.

Numărul de telefon 119 poate este gratuit şi funcţionează în regim de permanenţă.

Instituţiile partenere sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de Prevenire, Consiliere Antidrog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, Direcţia de Sănătate Publică şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Satu Mare. AGERPRES / (AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks