AcasăStiri generaleIaşi: Ceremonie de deschidere a noului an universitar la UMF 'Gr....

Iaşi: Ceremonie de deschidere a noului an universitar la UMF ‘Gr. T. Popa’

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’ din Iaşi încep de luni noul an universitar, o ceremonie de deschidere fiind organizată, duminică, în Aula ‘George Emil Palade’.

Rectorul Viorel Scripcaru le-a transmis studenţilor din primul an că drumul lor spre activitatea profesională este unul ‘frumos şi nobil, dar şi dificil şi plin de modificări în egală măsură’.

‘În viziunea noastră, educaţia înseamnă nu doar pregătirea ca specialişti în diverse arii medicale, dar şi formarea voastră, a celor care vor continua România de mâine. În zilele noastre, educaţia înseamnă cu mult mai mult decât o hiperspecializare într-un domeniu îngust. Educaţie înseamnă şi o cultură generală care să vă permită o perspectivă vastă şi corectă asupra lumii în care trăim. Înseamnă, în egală măsură, adoptarea unor standarde morale care să vă ajute să vă păstraţi verticalitatea atunci când viaţa vă va încerca. Nu în ultimul rând, educaţia înseamnă dobândirea şi consolidarea în timp a unor principii călăuzitoare care vă vor defini ca oameni în familie şi societate. Este un model de educaţie modern şi foarte necesar în societatea în care trăim astăzi şi, totodată, este una dintre faţetele excelenţei în educaţie pe care conducerea acestei universităţi şi-a asumat-o ca misiune principală în ultimii opt ani’, a afirmat el.

Înainte de începerea anului universitar, UMF ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi a deschis porţile în avans pentru studenţii din anul I în cadrul unui program de integrare – ‘Orientation Days’. În perioada 20 – 24 septembrie, au loc întâlniri între studenţii din primul an cu profesorii tutori şi colegii mai mari.

Pentru bobocii medicinişti mai sunt organizate tururi ghidate care urmăresc traseul unui student de anul I.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks