AcasăStiri generaleSatu Mare: Ajutoare umanitare din SUA întoarse de la vama Petea -...

Satu Mare: Ajutoare umanitare din SUA întoarse de la vama Petea – dulciuri expirate şi haine necurăţate

Un TIR cu ajutoare din SUA, în care se aflau dulciuri expirate şi haine second hand necurăţate, a fost întors din vama Petea în Ungaria, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) nepermiţând intrarea acestuia în ţară, informează instituţia, luni.

‘Azi 23.09.2023 Asociatia Oxygen Green – Oxigen Verde din loc. Casvana, nr.1404, jud.Suceava importă din USA ajutoare umanitare (haine second hand, încălţăminte, alimente şi bunuri diverse) prin punctul de frontieră Petea jud. Satu Mare în cantitate de 13.073 kg, acestea sunt însoţite de certificat de dezinfecţie, dezinsecţie şi fumigare, dar nu sunt însoţite de certificat de curăţare. La verificarea produselor prin sondaj s-a constatat că acestea conţin pete şi fire de păr, nefiind supuse operaţiunilor de curăţare, încălcând prevederile art.2,(1) din HG163/2007, s-au identificat dulciuri cu data durabilităţii minimale depăşită din ianuarie, aprilie şi iulie 2023 în cantitate de aproximativ 165 kg’, precizează sursa citată.

În consecinţă, comisarii CJPC nu au permis intrarea în România a transportului. AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks